Szeretnéd a szüléssel kapcsolatos döntéseidet tudatosan és informáltan meghozni?

 

Hogy a szülésed ne csak "történjen a fejed felett", hanem valóban az életed legszebb élménye legyen?

 

 

Bővített és frissített tanfolyam!

Jelentkezem a Tiéd a szülés! tanfolyamra!

Mit mondanak, akik már elvégezték a Tiéd a szülés! tanfolyamot?

Rácz Kata

 

Szia! Rácz Kata vagyok, dúla, szülésfelkészítő, édesanya és youtuber... A Tiéd a szülés! felkészítő programmal abban segítek Neked, hogy a szüléssel, a szoptatással kapcsolatos döntéseidet valóban tudatosan és informáltan hozd meg, hogy az események ne csak történjenek a fejed felett az életed legfontosabb pillanataiban!

Én is jártam a Te cipődben...

 

Kisbabát vártam, a terhességről mindent tudtam, a baba fejlődését hetente követtem és alig vártam a következő ultrahangot, hogy megint láthassam, mekkorát nőtt a kis pocaklakóm. Egészségesen éltem, nem stresszeltem - szóval szuper volt minden a terhességgel kapcsolatban és a babavárás igazán örömteli és felemelő volt…Az első szülésmnél "természetes" szülést szerettem volna, na meg azt, hogy ott legyen a férjem. Hallottam már  szülésfelkészítő tanfolyamról, de úgy gondoltam, hogy ez biztos annak kell, aki nagyon fél a ettől az egésztől. Én nem féltem a szüléstől, bíztam magamban, hiszen láttam már állatokat elleni, gondoltam ha nekik megy, hát fog ez menni nekem is! Szóval ennyi volt a felkészülésem!  

Aztán letelt az a bizonyos nap, amikorra ki voltam írva. Az orvosom azt mondta, hogy indítsuk meg a szülést, merthogy már nem vagyok olyan fiatal, meg hogy a kockázatok, meg a baba is már 3,5 kg...én nem nagyon kérdeztem, azt gondoltam, hogy ő az orvos, biztos tudja, hogy mi a legjobb nekem!

Hú de naív voltam! Szóval szépen este befeküdtem a kórházba, ballon, hüvelykúp és vártunk. Semmi nem történt. Meg is lepődtem, amikor másnap reggel hívtak a szülőszobába. Még a könyvemet is magammal vittem. A szülésznő kedvesen mondta, hogy akkor ő most megrepeszti a burkot. Én: hát persze, tessék csak...Na innentől kezdve már nem sokat mosolyogtam… A burokrepesztés olyan erős összehúzódásokat váltott ki a nagy semmiből, hogy se köpni, se nyelni nem tudtam, ráadásul mivel az én kis Almám még nem vette fel a születési pozíciót - ezt csak utólag tudtam meg - a koponyája folyamatosan a gerincemnek feszült, ami brutál derékfájást jelentett és ez még az összehúzódások között sem csillapodott. Na egy-két összehúzódás után nagy ívben dobtam is a kukába minden tervemet az epidurális nélküli természetes szülésről...és remegve vártam az aneszteziológust.

Egészséges várandósságból beavatkozás lavina...

 

Az epidurálistól elaludtam. Világos nappal. Szülés közben. Az összehúzódások leálltak, kaptam oxitocint. Mozogni természetesen nem tudtam, bekötötték a katétert is. Majd néhány óra múlva megérkezett az orvosom szkafanderben (Te jó Ég! Itt tényleg ennyi vér fog fröcsögni????) és mondta, hogy akkor most nyomjak. Ja, komoly? De mit nyomjak? És mikor? Néhány próbálkozás után elővette az ollóját és a vákuumot… Almuskám megérkezett. Az érzés fantasztikus volt. De a várt 3,5 kg helyett egy 2,8 kilós csont és bőr babát raktak a hasamra, aki persze számomra a világ leggyönyörűbb újszülöttje volt!

Komolyan ilyen a szülés?

 

Alma születése nem volt traumatikus, mindenki kedves volt, szeretetteljes légkör vett körül, de valahogy mégis folyamatosan motoszkált utána valami bennem a szüléssel kapcsolatban. Csalódtam magamban, hogy én Rácz Kata, a kemény csaj, aki félmaratont futott, aki többször átúszta a Balatont, 10 km-es úszóversenyeken vett részt, szóval hogy én nem bírok egy gyereket megszülni fájdalomcsillapítás nélkül? Valahogy úgy éreztem, hogy ez így nincs rendben.

Három év múlva megint jött a gólya. 43 éves voltam. És tudtam, hogy nem ilyen szülést akarok megint. És rájöttem, hogy a szülésről semmit sem tudok! És ha továbbra sem fogok tudni semmit, akkor megint csak történni fognak velem az események, akármennyire is támogató a légkör. Szóval elkezdtem felkészülni. Komolyan. Alaposan. Bújtam az internetet, a szakkönyveket és a kutatásokat...

A 40. hét elteltével az orvosom megint javasolta a beindítást, de rá tudtam kérdezni a miértekre...és amikor az életkoromon és a 40. hét elteltén kívül nem tudott semmi komoly indokot mondani, akkor nemet mondtam. Végül Virág a 41. hét vége felé egy vasárnap hajnalán kopogtatott. A férjemet még nem ébresztettem fel, nem volt túl “komoly” a helyzet. Hármasban megreggeliztünk. Sétáltunk. Ebédet főztem. Megebédeltünk. (Anyukám telefonon: Jaj miért nem mentek már? Nővérem telefonon: Ne hülyéskedj, már rég a kórházban kellene lenned). Délután lepihentem. Szunyókáltam. Megmostam Alma a haját, igaz már egyre gyakrabban kellett megkapaszkodnom a mosdóban.

A szülés élmény!

 

A kórházba érve rögtön mentünk a szülőszobába. Szerencsére nagyon forgalmas nap volt, így édes kettesben maradtunk a férjemmel. Mindketten nyugodtak voltunk, a férjem csodálatosan támogatott. Amikor már éreztem, hogy jön a baba, a férjem kirohant a folyosóra, hogy mostmár azér’ jöjjön valaki. Virágka néhány perc múlva megérkezett. Háborítatlanul, beavatkozás nélkül, természetesen, csodálatosan. Úgy, ahogy mi nők szülni tudunk. 

Virág születése nemcsak pozitív szülésélmény volt, de olyan élettapasztalás, ami azóta is átsegít a nehézségeken. Önbizalmat adott és megerősítést, ami az egész életemre hatással van. Ez az élmény térített el a versenyszféra mókuskerekéből és rádöbbentett, hogy a szüléssel akarok foglalkozni...

Először Magyarországon végeztem el egy dúla képzést, majd azért, hogy külföldön is tudjak dúlaként dolgozni, az USA-ban megszereztem a DONA International képesítését. Viszont rá kellett ébrednem, hogy bár egy szülésnél sokat tudok dúlaként segíteni, a szülésélmény egyik legfontosabb “építőkockája” a szülők felkészültsége. Azért, hogy a felkészülésben még hatékonyabban, még sokoldalúbban tudjam segíteni a babavárás előtt álló szülőket,  megszereztem az amerikai Lamaze International szülés-oktatói képesítését és elkészítettem a Tiéd a szülés! felkészítő tanfolyamot, ami abban segít, hogy a szülésed ne csak egy orvos által levezetett kórházi esemény, hanem valóban az életed legszebb ünnepe legyen, amivel kapcsolatban a döntéseidet valóban tudatosan és informáltan tudod meghozni!

 

Teljeskörű szülésfelkészítő program, hogy a szüléssel és a szoptatással kapcsolatos döntéseidet valóban tudatosan és informáltan hozd meg, hogy a szülésed ne csak egy levezetett kórházi esemény, hanem az életed legfelemelőbb ünnepe legyen!

Miben és hogyan segít a Tiéd a szülés! tanfolyam?

 

Tudatos döntéshozatal

A szüléseddel kapcsolatosan csak akkor tudod kezedbe venni a sorsodat, ha rendelkezel hiteles információval. Természetesen nem az a cél, hogy orvossá képezd ki magad, de az igen, hogy a szülésről SOKKAL többet tudj, mint az átlagember! Ezért a tanfolyamon nem csak azt fogod megismerni, hogy milyen is a szülés úgy "valóban", de részeltesen szó lesz a szülészeti beavatkozásokról, a gyógyszeres fájdalomcsillapítási lehetőségekről, a komplikációkról és a császáros szülésről is.

 

Magabiztosság és önbizalom

A szüléssel kapcsolatban legtöbbször az ismeretlentől félünk! A tévé és a média hamis képet fest, de ha megismered, hogy milyen csodálatosan működik a tested és milyen nagyszerű folyamatok irányítják a szülés csodáját, ha tudod, hogy mire számíts és ha nem ijedsz meg a szülés kísérőjelenségeitől, akkor a szüléssel kapcsolatos félelmek átalakulnak egészséges kíváncsisággá és a szülésre boldogan, magabiztosan és önbizalommal fogsz készülni! 

 

Hatékony fájdalomkezelés

Ha megismered a tested működését és a szülési fájdalom "viselkedését", akkor nem csak az epidurális érzésteleítés lesz az egyetlen megoldásod a fájdalom kezelésére. A tanfolyamon megismertetlek olyan - valóban működő -  fájdalomcsillapító technikákkal, amiket már a szülés előtt begyakorolhatsz a partnereddel Azzal, hogy ő is  megismeri a szülést a maga valójában, hatékonyan, támogató partnerként tud majd segíteni a vajúdás alatt. 

 

Érdekképviselet

A szülésednél valóban sok múlik a szülésznőn, az orvoson...hiszen vannak kórházi procedúrák és vannak kórházi (rossz) szokások is. De ha nem tudod, hogy ezeknek mi a célja, mi a kockázata, mi az alternatívája és hogy hogyan is zajlik a "normális" szülés, akkor csak történni fognak a fejed felett az események és esélyt sem adsz magadnak, hogy a szülésed valóban az a felemelő élmény legyen, ami a későbbiekben is erőt ad majd az anyasághoz ! A tanfolyamon megtanulunk alapvető kommunikációs technikákat is, amikkel elérheted, hogy az érdekeidet, a kisbabád érdekeit, a Te értékeidet valóban figyelembe is vegyék! 

 

Sikeres szoptatás

A szoptatás lehet egy csodálatos örömforrás vagy egy stresszes kudarc. Nem azért, mert a testünk "hibásan" működik, hanem mert a szoptatással kapcsolatban úton-útfélen babonákra és tévhitekre alapozott gyakorlattal találkozol, a boltokból ömlik rád a tápszerek választéka és a legtöbb magyar kórházban a szülészeti ellátás sem igazán támogatja a szoptatást. A tanfolyamon korszerű és hiteles információval vértezlek fel, hogy  át tudd magad "navigálni" az akadályok között és hogy a szoptatás egy felemelő, boldog időszak legyen nemcsak Neked és kisbabádnak, de az egész családodnak is!

Részletesebben szeretnéd tudni, hogy miről lesz szó a tanfolyamon?

Kattints a gombra és nézd meg a tartalomjegyzéket!

A Tiéd a szülés! tanfolyam tartalomjegyzéke

A Tiéd a szülés! tanfolyam Neked való, ha: 

Miben más a Tiéd a szülés tanfolyam? 

Hiteles és minőségi

Az amerikában szerzett szülésfelkészítői végzettségem (Lamaze International) és dúla tapasztalatom garancia arra, hogy a tanfolyamon csak hiteles, kutatásokkal alátámasztott ismereteket osztok meg Veled.

Örökzöld

A tanfolyamhoz korlátozás nélkül, bármeddig hozzáférhetsz és olyan tempóban készülsz fel, ahogy a Te időd engedi, nem hajt az időkorlát. Sőt, a tudásodat majd a kistestvér érkezésekor megint felfrissítheted - akár évek múlva is!

Interaktív

Bár a tanfolyam online, minden leckénél lehetőséged van közvetlenül kapcsolatba lépni velem, nem leszel "magadra hagyva! A kérdéseidre, felvetéseidre én magam válaszolok személyesen - és ehhez nem kell külön e-maillel bíbelődnöd.

100% online

A tanfolyamhoz nem kell utaznod, nem kell mások idejéhez alkalmazkodnod. Ott, akkor és olyan tempóban készülsz fel, ahogy Neked alkalmas! Akár a kedvenc karosszékedből! A tanfolyam tökéletesen működik okostelefonon vagy tableten keresztül is!

Na és mennyibe kerül?

A legtöbb magántanítványom, akiknek egyéni szülésfelkészítő órákat adok külföldi, de mivel az időm nagyon korlátozott, a magántanfolyam ára elég borsos, 250 Euróba kerül. Viszont azért, hogy Neked és minél több babaváró szülőnek tudjak segíteni abban, hogy a szüléssel kapcsolatos döntéseidet valóban tudatosan és informáltan tudd meghozni, a Tiéd a szülés! online szülésfelkészítő tanfolyamom ára ennek csak a töredékébe, 39.900 Ft-ba kerül!  

Ne bízd a véletlenre a szülésedet!

Kattints ide és már kezdheted is a Tiéd a szülés! felkészítő tanfolyamot csak 39.900 Ft-ért!

Elkezdem a tanfolyamot!

Az egyik tanítványom ezt írta:

Csak semmi rizikó!

Szeretnéd kipróbálni a tanfolyamot? Ne  sokat gondolkodj ezen! Jelentkezz még ma és kezd el nyugodtan - ha mégsem tetszik, vagy úgy gondolod, hogy ez mégsem Neked való, semmi rizikód nincs, mert 30 napos teljes pénzvisszafizetési garanciát adok a Tiéd a szülés! tanfolyamhoz. Nekem az a legfontosabb, hogy Neked és a többi leendő szülőnek abban segítsek, hogy a szülésre testben, lélekben és tudásban felkészüljön, azért, hogy a szülés ne csak egy félelmetes levezetett kórházi esemény legyen, hanem ennél sokkal, de sokkal több! Ha valamiért mégis úgy gondolnád, hogy a tanfolyam nem váltja be ezt az ígéretet vagy csak egészen egyszerűen  nem tetszik, akkor írsz egy e-maild és már utalom is vissza a teljes vételárat. Kérdés nélkül, harag nélkül!

Mi jár még a Tiéd a szülés! tanfolyamhoz?

 

Letölthető jegyzet-munkafüzet

A tanfolyam első és második részéhez is elkészítettem a letölthető és kinyomatható színes jegyzet- munkafüzetet, amiben megtalálod a tanfolyam teljes anyagát, szüléstörténeteket, érdekes dokumentumokat, feleladatokat és ellenőrző kérdéseket, amik mind azt segítik, hogy a tanultak minél jobban valódi tudássá váljanak!

Szülőszoba-puska

A tanfolyam első részéhez tartozik egy kétoldalas A4-es pdf, aminek az egyik oldalán a fájdalomcsillapító technikákat foglaltam össze, a másik oldalán pedig a vajúdási és kitolási pozíciókat. Ha ezt kinyomtatod és magaddal viszed a szülőszobába a partnered még hatékonyabban tud majd segíteni - még akkor is, ha a születés izgalmában kicsit el is felejtené mindazt, amit a tanfolyamon tanult!

Letölthető relaxációs hanganyagok

A két hanganyag abban segít, hogy begyakorold és egyre jobban elmélyítsd a relaxációt. A tudatos ellazulás oldja a félelmeidet és könnyebbé teszi már a várandósságodat is, de nagyon jól jön majd a szülésnél is! Ha el tudod lazítani magad, a fájdalmat is meg tudod szelidíteni! És ha magaddal viszed ezt a hanganyagot, egy kicsit majd én is ott leszek Veled...

Szülés kártyák

Egy fontos félelem és fájdalomkezelő technika - a hypno szülés része - a megerősítő varázsmondatok mantrázása. Ezeket az esztétikus kártyákat kinyomtathatod és a segítségükkel  naponta mantrázhatod a varázsmondatokat. A tanfolyamhoz 20 db kártya tartozik.

Mellékletek

A tanfolyamhoz csatoltam még letölthető mellékletet, szüléstörténeteket, külső hivatkozásokat és irányelveket, amik még édekesebbé és élvezetesebbé teszik a tanulást és amikkel még tovább bővítheted a szüléssel és a szoptatással kapcsolatos ismereteidet is!

 

Ja, és az ajándékok!!!

 

Ajándék 1: Félelemoldó technikák

Ezen a kb. 45 perces workshop-on megtanítalak három hatékony technikára, amiknek a segítségével fel tudod oldani a félelmeidet, kezelni tudod a stresszt és a kellemetlen érzelmeket át tudod alakítani pozitív gondolatokká. Ez a három módszer szintén a hypno szülés részét képezi, segíti növelni az önbizalmadat és azt, hogy a szülésre ne félelemmel, hanem egészséges izgalommal készülődj!

Ajándék 2: Szülj könnyebben!

Ez egy kb. 2 órás külön tanfolyam, amiben megtanítok Neked olyan mozdulatokat, amik abban segítenek, hogy a tested egyensúlyba kerüljön és ezáltal a kisbabád útja a külvilágra - vagyis a szülésed! -  könnyebb legyen. Nemcsak a mozgásról, de a pihenésről, napi rutinról is szó lesz benne és a végén van egy fél órás gyakorlatsor, amit naponta elvégezhetsz. 

Ajándék 3: Személyes konzultáció

Szeretnéd átbeszélni a szülési tervedet? Vagy van még néhány kérdésed, ahogy közeledik a szülés? Esetleg csak jól esne egy kis beszélgetés a szülésről vagy a szoptatásról? Most egyszeri, 45 perces ingyenes személyes (zoom vagy messenger) konzultációt is kapsz a tanfolyamhoz!

Ne bízd a véletlenre a szülésedet!

Kattints ide és már kezdheted is a Tiéd a szülés! felkészítő tanfolyamot csak 39.900 Ft-ért!

Elkezdem a tanfolyamot!

Ne bízd a véletlenre a szülésedet!

Kattints ide és már kezdheted is a Tiéd a szülés! felkészítő tanfolyamot csak 39.900 Ft-ért!

Elkezdem a tanfolyamot!

Már csak néhány kattintás van hátra...

A fizetés után egy-két perccel e-mailben megkapod a bejelentkezési adataidat. A bejelentkezés után már kezdheted is azonnal a felkészülésedet a szülésre, a szoptatásra és a gyermekágyas időszakra! Ja, és fizetni nagyon egyszerűen tudsz: használhatsz bármilyen érvényes bankkártyát vagy PayPal-t is!

Mégsem kéred az ajándékokat?

Kifejezetten csak a szülésre szeretnél felkészülni, de a szoptatásról már mindent tudsz, mert a második babádat várod - vagy bármi más indok miatt ez a rész nem érdekel? Akkor Neked szól a Tiéd a szülés! tanfolyam alapcsomag, ami csak 29.900 Ft-ért a Tiéd lehet!

 

Mi VAN az alapcsomagban?

 • A Tiéd a szülés! tanfolyam első része: a teljes szülésfelkészítő tanfolyam, a hozzá tartozó mellékletekkel együtt
 • A Tiéd a szülés! tanfolyam első részének letölthető és kinyomtatható színes jegyezet-füzete az összes melléklettel
 • a letölthető és kinyomtatható szülőszobapuska, hogy a partnered még hatékonyabban tudjon majd segíteni a szülésnél
 •  egy 10 perces rövidebb és egy fél órás hosszabb relaxációs hanganyag, amiket le tudsz tölteni akár a telefonodra is. A relaxációval a várandósságodat kellemesebbé teheted és a relaxációt begyakorolva a szülési fájdalmat is meg tudod majd szelidíteni
 • 20 db kinyomtatható, esztétikus szülés kártya, hogy a pozitív gondolatokat Te is tudd mantrázni magadnak

 

Mi NINCS az alapcsomagban?

 • a Tiéd a szülés! tanfolyam második része: ami a gyermekágyas időszakra és a szoptatásra készít fel
 • a Tiéd a szülés! tanfolyam második részének letölthető jegyzet-munkafüzete
 • a félelemoldó workshop videóanyaga
 • Szülj könnyebben! 2 órás body balance tanfolyam elméleti és gyakorlati videóanyagokkal, napi gyakorlatokkal
 • az ingyenes 45 perces személyes (zoom vagy messenger) konzultáció

Tiéd a választás lehetősége!

Válaszd a Neked legjobban megfelelő csomagot!

Alap Csomag

29.900 Ft

 • Tiéd a szülés! 1. rész: online szülésfelkészítő tanfolyam (12 órányi videólecke)
 • 100+oldalas letölthető színes jegyzet - munkafüzet
 • letölthető szülőszobapuska (fájdalomcsillapító technikák, vajúdási és kitolási pozíciók)
 • 20 db esztétikus megerősítő szülés kártya 
 • letölthető relaxációs hanganyagok

Tiéd a szülés! 2. rész: online felkészítő tanfolyam a szoptatásra (4 órányi videólecke)

40 plusz oldalas letölthető színes jegyzet munkafüzet a második részhez

AJÁNDÉK 1: félelemoldó workshop videóanyaga

AJÁNDÉK 2: Szülj könnyebben! (2 órányi videóanyag szüléskönnyítő gyakorlatokkal)

AJÁNDÉK 3: személyes konzultáció (zoom vagy messenger) Rácz Katával

KOSÁRBA!

Platina Csomag

39.900 Ft

 • Tiéd a szülés! 1. rész: online szülésfelkészítő tanfolyam (12 órányi videóanyag)
 • Tiéd a szülés! 2. rész: online felkészítő tanfolyam a szoptatásra és a gyermekágyas időszakra (4 órányi videóanyag)
 • 100+ oldalas letölthető színes jegyzet - munkafüzet az első részhez
 • 40+ oldalas letölthető színes jegyzet - munkafüzet a második részhez
 • letölthető szülőszobapuska (fájdalomcsillapító technikák, vajúdási és kitolási pozíciók)
 • 20 db esztétikus megerősítő szülés kártya
 • letölthető relaxációs hanganyagok
 • AJÁNDÉK 1: félelemoldó workshop videóanyaga

 • AJÁNDÉK 2: Szülj könnyebben! (2 órányi videóanyag szüléskönnyítő gyakorlatokkal)

 • AJÁNDÉK 3: személyes konzultáció (zoom vagy messenger) Rácz Katával

KOSÁRBA!

Tiéd a választás lehetősége!

Válaszd a Neked legjobban megfelelő csomagot!

Alap Csomag

29.900 Ft

 • Tiéd a szülés! 1. rész: online szülésfelkészítő tanfolyam (12 órányi videólecke)
 • 100+oldalas letölthető színes jegyzet - munkafüzet
 • letölthető szülőszobapuska (fájdalomcsillapító technikák, vajúdási és kitolási pozíciók)
 • 20 db esztétikus megerősítő szülés kártya 
 • letölthető relaxációs hanganyagok

Tiéd a szülés! 2. rész: online felkészítő tanfolyam a szoptatásra (4 órányi videólecke)

40 plusz oldalas letölthető színes jegyzet munkafüzet a második részhez

AJÁNDÉK 1: félelemoldó workshop videóanyaga

AJÁNDÉK 2: Szülj könnyebben! (2 órányi videóanyag szüléskönnyítő gyakorlatokkal)

AJÁNDÉK 3: személyes konzultáció (zoom vagy messenger) Rácz Katával

KOSÁRBA!

Platina Csomag

39.900 Ft

 • Tiéd a szülés! 1. rész: online szülésfelkészítő tanfolyam (12 órányi videóanyag)
 • Tiéd a szülés! 2. rész: online felkészítő tanfolyam a szoptatásra és a gyermekágyas időszakra (4 órányi videóanyag)
 • 100+ oldalas letölthető színes jegyzet - munkafüzet az első részhez
 • 40+ oldalas letölthető színes jegyzet - munkafüzet a második részhez
 • letölthető szülőszobapuska (fájdalomcsillapító technikák, vajúdási és kitolási pozíciók)
 • 20 db esztétikus megerősítő szülés kártya
 • letölthető relaxációs hanganyagok
 • AJÁNDÉK 1: félelemoldó workshop videóanyaga

 • AJÁNDÉK 2: Szülj könnyebben! (2 órányi videóanyag szüléskönnyítő gyakorlatokkal)

 • AJÁNDÉK 3: személyes konzultáció (zoom vagy messenger) Rácz Katával

KOSÁRBA!